23 april 2022

Uitbreiding bestuur en taken

Heeft u vrije tijd over en wilt u bijdragen aan KBO-Goirle, lees dan verder !

Onze KBO is een vereniging van, voor en door senioren met tientallen ontspannings- en inhoudelijke activiteiten. Zo’n 1200 leden, pakweg een derde van de senioren in Goirle boven de 65 jaar is lid van de KBO. Een interessante vereniging dus.
Maar ook een vereniging waar flink wordt gewerkt, georganiseerd, geregeld, waar heel veel vrijwilligers actief zijn: leden in- en uitschrijven, contributie verwerken, activiteiten organiseren, het secretariaat, de Nieuwsbrief en de website bijhouden, de financiën beheren, vergaderen, ……. ga zo maar door. Er is héél veel te doen.
En dat is interessant vrijwilligerswerk. We ontmoeten elkaar en werken samen, soms in een klein bekend groepje, soms met andere senioren. Ieder draagt zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.
Maar het blijft leuk als je het met voldoende mensen kunt blijven delen. Als we met genoeg vrijwilligers zijn kan iedereen naar eigen mogelijkheid kiezen hoeveel tijd hij of zij daarin wil steken; kleine werkzaamheden of fikse klussen, dat geldt in alle situaties.

Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we nu binnen de KBO met te weinig mensen het werk doen.

Daarom deze oproep. We hebben medewerkers en vooral bestuursleden nodig. Vindt u dat u iets zou kunnen of willen doen, denk dan eens aan de KBO. Kijk eens in uw omgeving wie van uw vrienden of kennissen u daarvoor geschikt vindt. KBO-vrijwilligerswerk maakt uw dag of dagen een beetje extra de moeite waard.
Wij hebben de vraag nu omgedraaid: wat wilt en kunt u doen voor de KBO in plaats van dat wij een vacature plaatsen voor bepaald werk. Er is zoveel te doen!
Help ons, reageer als het wat voor u is en spreek ook uw vrienden en kennissen er op aan. Om toch een idee te geven waarnaar we heel hard op zoek zijn : bestuurs- en organisatie werkzaamheden, financiën bijhouden, de administratie en ledenadministratie verzorgen, meedenken over de toekomst van de KBO, …. etc. etc.
Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Dat kan via ons e-mailadres: kbogoirle@gmail.com of bel ons op 06-51908084. Wij zien graag uw reactie tegemoet. U kunt ook informatie inwinnen bij voorzitter Hans van den Tillaart 06-16541172 voor de mogelijkheden !