20 oktober 2022

Collect. zorgverzekering in 2023

Via KBO-Brabant drie collectieve zorgverzekeringen: CZ, VGZ en Zilveren Kruis (via AON)

Voor 2023 heeft KBO-Brabant met drie zorgverzekeraars collectieve contracten afgesloten. Het gaat om CZ, VGZ en Zilveren Kruis (via AON). Een premiekorting op de basisverzekering is vanaf 2023 wettelijk niet meer toegestaan, maar korting op de aanvullende verzekering is nog steeds mogelijk bij CZ, VGZ en Zilveren Kruis. Dit is hard nodig want naar verwachting zullen de premies van zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen stijgen. De verwachting is dat de premie van de basisverzekering met 10 euro per maand omhoog zal gaan. Gelukkig gaat de zorgtoeslag ook omhoog. Op 12 november as. worden de premies en vergoedingen door de zorgverzekeraars bekend gemaakt.

Contributieteruggave bij CZ en VGZ (mits aanvullend verzekerd)
Als leden zich via het collectief van KBO-Brabant aanvullend verzekeren bij CZ en VGZ krijgen zij bovendien jaarlijks hun lidmaatschap (tot een maximum van € 25,-) terug. Bij VGZ geldt dit voor de aanvullende verzekering VGZ Zorg: Goed, Beter en Best en bij CZ uitsluitend als de Aanvullende Verzekering Leden wordt afgesloten.

bron: ons actueel, week 42
14/11 : voor nieuwe informatie klik hier